Disturbing s p a c e


Disturbing space, de opgesloten schoonheid van de vrouw.  Door de jaren heen is de vrouwen emancipatie vooruit gegaan in de wereld. Wanneer we kijken naar het Ottomaanse rijk en het actuele politieksspel in Turkije anno 2017, ziet de president het liefst de vrouwen weer met een hoofddoek, in de keuken en het liefst geen recht of machtspositie. Vrouwen worden weer gezien als onvolwaardig en niet gelijk aan de man. Disturbing space is gebaseerd op vrouwen die willen loskomen, hun mening willen uiten, maar tegen gehouden worden en vast zitten in hun eigen dna en gevoel. Deze collectie is voor alle vrouwen die aan het begin staan van een vrouwelijke revolutie..the rise of the feminine rebel.


Collection 2017, inspired by the ottoman (kaftan) empireUnique Piece
Toile Deluxe

Zero waste vs. Ottoman Empire Het ontstaan van de kaftan begint bij de Isralieten rond 2000 jaar voor Christus.  Een  simpele t-vorm van katoen of linnen wat gemakkelijk draagbaar was voor dagelijkse arbeid. Door de jaren heen is het T-model overgenomen door de Etrusken en uiteindelijk de Ottomanen die het verfraaiden tot de kaftan die we nu kennen. De eenvoud zit in feit dat er gewoven stoffen gebruikt werden, wat een arbeidsintensief proces was op een weefgetouw. Door slimme constructies en patroondelen efficient neer te leggen, ging er bijna geen stof verloren. Doordat de kaftan een t-vorm heeft, is het mogelijk om het voorpand en achterpand uit een stuk te knippen. Overgebleven patroononderdelen zijn voornamelijk rechthoekig en kunnen gemakkelijk in elkaar gelegd worden, zodat er geen verspilling is. 

In de wegwerpmaatschappij waarin we nu leven, staat trendy zijn en vernieuwing met elkaar in connectie. Minimalistisch omgaan met stoffen en rechthoekige patroon onderdelen staan centraal in de disturbing space collectie.  Het bewust bezig zijn met de groei van aarde en de vrouw als persoon. Alle kledingstukken in de collectie hebben een knipoog naar de ecologische gebeurtenissen in de mode-industrie. Een kledingstuk die geen vernieuwing nodig heeft, maar een leider, die ook staat voor feminisme en sustainable leven. De kooiconstructies van plooien  is een reactie op de onderdrukking van de vrouw.

I BELIEVE IN THE IMPORTANCE OF WOMEN CREATING SPACE FOR OTHER WOMEN. A CONTINUOUS SHARING OF ALL THINGS, A TRANSFERANCE OF POWER.

Een reactie plaatsen

Latest Instagrams

© SALAD OF VOGUE. Design by Fearne.