AMFI - Amsterdam Fashion Institue

P R O T O T Y P E


FIRST AMFI PROJECT DONE Joeee, met trots kan ik zeggen dat ik mijn eerste opdracht gehaald heb. Its me, herrezen vanuit het schoolleven.  Deze eerste weken zijn letterlijk voorbij gevlogen en voordat ik het wist, stond mijn ''prototype'' er gewoon. Na veel studies, ontwikkelingen, hard doorwerken, kreeg ik de uitslag..een 9 (!!!!) voor mijn proto en processboek. You can tell, dat ik heel blij was, na al het harde werken, stressmomenten en inmiddels grijze haren. Want,  hier doe je het uiteindelijk voor. Maar, huh? Prototype, wat is dat nou eigenlijk?

Designer: Allicia Raaijmakers
Photography: Inge tiemens
Model: Vera Sambros

Een ''prototype'' is eigenlijk een studie, ontwikkeling opzoek naar de perfecte fit en pasvorm. De opdracht was om een abstract stuk te creëren door middel van rimpel en plooi technieken. Elke week moest je hier het proces van vastleggen, met tekeningen, uitleg, legenda's..name it, ik had het in mijn boek. Na vier weken, moest er een compleet prototype staan, met goede afwerking en om niet te vergeten een uitgewerkt process-boek. Process is the key. Ook niet geheel onbelangrijk: De stof die je kreeg, was 150x150 en je mocht maximaal 2 tot 3 knippen in de stof zetten en natuurlijk geen stof wegvouwen, stof die je niet wil gebruiken, moet je zien weg te werken met de technieken. 

Ik was erg geïnspireerd geraakt door het sportsegment: Oosterse vechtsport. Wat je terug kan zien in de borduur afwerkingen. De manchetten en rug zijn versiert met oosters geïnspireerde borduursteken. Het waren 4 intense weken van hard werken, maar 10000% procent waard. Ik heb het super erg naar mijn zin en kijk nu alweer uit naar het volgende project: Inspiratieboek..maar eerst nog maar even slaap inhalen en genieten van twee weken vakantie.. stiekem heb ik uitslapen en serie kijken lowkey toch wel gemist haha. 

Liefs. xxx


Een reactie plaatsen

Latest Instagrams

© SALAD OF VOGUE. Design by Fearne.