Italian diary #2

ITALIAANSE KOFFIE  EN CAPPUCINO TAFFERELEN Een paar cappuccino’s, veel koffie aanzoeken en wat dagen later, bevinden we ons in de tweede week van het zuidelijke Italië.

‘’Cappucino??’’ .. ‘’Yes, ehhh, Grazie.’’  Die vraagteken kon je van de ober zijn voorhoofd aflezen, volgensmij is het niet gebruikelijk om s’avonds een cappuccino te bestellen, eerder een espresso. Of het kon ook liggen aan onze aparte keuze van gebak. Al de hele week keken we onze oogjes uit naar de heerlijke gebakjes in de vitrine, maar met twee rugzakken vol boodschappen en nog zijlings ergens een zak en wc-papier in je hand, vonden we het niet zo’n goed idee om ergens wat te gaan drinken.  Dus toen we eindelijk in een patisserietje zaten was het wel tijd voor een lekker gebakje. Geen idee wat er op de kaart stond, maar zo  Nederlands als we zijn kozen we natuurlijk voor het goedkoopste( een euro knallers it is), dat zou wel goed zijn toch? De ober kwam terug met onze drankjes..drankjes. We hadden sap besteld met cappuccino, daarom keek de ober lachend en iet wat raar toen die wegliep. Mysterie opgelost.  Het was wel lekker mango sap, maar volgende keer ging ik toch maar voor een soort voor croissantje met crème en chocopasta..smaakte lekker though.  Ik weet niet wat mensen hier met koffie hebben,  maar koffie aanzoeken, zijn denk ik ook heel normaal? Beetje awkward als je iemand niet kent, maar die slaan we toch maar af, vooral als het oudere mannen zijn. ‘’eh..No grazie’’ ..(en houd je chocola die je in je hand heb, ook, maar voor jezelf.)

Over winkelen gesproken, we hebben een poging gedaan om naar het winkelcentrum te komen met het openbaar vervoer. Wat echt openbaar is, zo openbaar dat het gratis op, maar het rijd niet zo heel veel op een dag. De bushalte zoeken was ook nog een karwei op zich zelf en een poging doen tot vragen of we de goede bus hadden, was misschien nog moeilijker. Uiteindelijk zijn we nooit op onze bestemming uitgekomen en zijn we in de middle of nowhere uitgekomen. The story continues next week.

Ps. Onze buurthond heeft eindelijk een hok gekregen, dus hoeft hij niet meer in de hagel & in de regen te survivelen. (en saboteert die de deur niet, als wij naar binnen willen geheh)


Arriverderci.

Een reactie plaatsen

Latest Instagrams

© SALAD OF VOGUE. Design by Fearne.