The future of fashion is now

TO SEE, EXPOSITION, THE FUTURE IS NOW Ik weet dat veel mensen exposities saai, lame en very boring vinden. Misschien veranderd je gedachten als je naar deze expo bent geweest. In het Boijmans van Beuningen musea in Rotterdam is er nu een expo over de ontwikkelingen in de mode. Kleding die zich aanpast aan jou gevoelens, jassen waarmee je iphone opgeladen word of heb ik het al gehad over kleding die uit zich zelf oplost, verdwijnt? (zie foto) Het klinkt toch wel een beetje cool om te zeggen dat de toekomst in mijn handen ligt..als toekomstige modeontwerspter haha.

De grote vraag die centraal staat bij deze expositie is: Willen we wel echt elke zes maanden een nieuwe collectie, en moet alles aan het schoonheidsideaal voldoen? Kan het allemaal niet wat anders? Iedereen wil zich uiten op zijn eigen manier, en dat probeert iedereen ook. Eigenlijk is het allemaal opgezet plan, want alles is al voor je bepaald, een paar jaar geleden, dat hebben niet veel mensen door, je keuzes worden beinvloed door wat er in de mode is en wat er in gaat komen. De onderzoeken die de ontwerpers hebben vast gelegd en hun bevindingen zie je terug in hun uitingen en ontwerpen. 
Een trenchcoat die opblaasbaar is. Wanneer je deze jas aan heb, kan je de lucht verplaatsen naar waar jij wilt. Zo krijg je een verschillende textuur in je jas door de bollingen. Naar vernieuwde materialen zoeken is een belangrijk proces voor een ontwerper. Hierbij moet je jezelf de vraag stellen wat voor eisen jij kleding wil laten hebben. Deze ontwerpster heeft kleding speciaal voor overledenen ontworpen, de kleding verteert met het lichaam mee, wat erg milieubewust is voor de wereld. Kleding gemaakt van toiletpapier.Creatie gemaakt van de landkaart van Rotterdam, speciaal voor de future of fashion ontworpen. Deze ontwerpster heeft het nat gemaakt, gedraaid en verschillende processen doorgelopen om het te kunnen breien of haken. Nu vraag je je natuurlijk af of dit ooit gedragen gaat worden, en het antwoord erop is ja! Deze ontwerper trekt dit aan om mensen ermee te confronteren, en om reacties op te roepen in de mode, waar we mee bezig zijn. (en dat het niet altijd verder kan gaan, met hoe we kleding maken nu)

Op de future of fashion website staan verschillende filmpjes die de creaties uitleggen, maar het is natuurlijk leuker om het in het echt te bewonderen! The future of fashion is nog tot 18 januari te zien in Rotterdam in het Boijmans van Beuningen muesea..wat vinden jullie van deze expo? :)

2 opmerkingen

  1. Ah ik heb echt al zoveel gehoord over deze tentoonstelling, en na jouw artikel knaagt het echt zo hard aan mij om er heen te gaan. Helaas is Rotterdam een beetje ver weg voor mij, maar ik hoop echt dat ik nog even tijd heb voor 18 januari. Leuk artikel! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had er ook best wel veel van gehoord..en al de verwachtingen zijn uitgekomen! Echt heel tof om te bezoeken! Hopelijk lukt het nog voor 18 januari.:) xx

      Verwijderen

Latest Instagrams

© SALAD OF VOGUE. Design by Fearne.