Coco Chanel expositie

CHANEL THE LEGEND Chanel, het merk van de kleding, parfum, hoeden en accessoires..iedereen heeft wel een andere gedachte bij het woord Chanel. Vele zullen denken aan de tassen die het zogenaamde couturier merk heeft, want tja, daar zijn immers veel neppers van te koop op de markt. Elk meisje zou wel een echte ''Chanel bag'' in haar bezit willen hebben. Maar, wie is nou, de legende, het grote brein achter dit succesvolle merk?Coco Chanel

Wie is Coco Chanel in het kort?
Gabrielle ook wel bekend als Coco Chanel is geboren op 19 Augustus 1883. Precies, dat is super lang geleden alweer. Nog steeds is Coco Chanel een groot begrip in de modegeschiedenis. Wat best een grappig weetje is, dat ze eigenlijk helemaal niet Coco heet. Voordat ze doorbrak met haar renoverende mode, zong ze s'avonds in een kroegje, waar ze liedjes zong over een hondje die Coco heette. Hierdoor gingen de millitairen haar Coco noemen, wat ze zelf ook een leukere naam vond. Coco Chanel vond de mode van toen, verschrikkelijk, alles strak in een korset ingeregen. Dat moest veranderen en dat deed ze, weg met dat korset en hello to the mantelpakjes!
Coco heeft super veel ervaringen opgedaan in haar leven. Zo is ze eigenlijk eerst begonnen met het maken van hoeden. Hoeden vereenvoudigen deed ze graag, want al die tierelantijntjes vond ze vreselijk, Zo opende ze haar eerste hoedenwinkel in Parijs met wat hulp van een vriend!
''Fashion is not something that exists in dresses only. Fashion is in the sky, in the street, fashion has to do with ideas, the way we live, what is happening'' -Coco Chanel
In het gemeente museum zijn veel replica's te vinden van Chanel zelf. Of je veel verschil ziet? Nee, want ze zijn precies hetzelfde nagemaakt, zelfde garens stoffen fournituren en manier van in elkaar zetten. 
The LBD een van de grootste mode musthaves voor elke vrouw. Bedacht door niemand minder dan Coco zelf. Chic, sportief of casual, je kan er alle kanten mee op. Mijn LBD outfit al gezien?
Natuurlijk, ga ik jullie niet alles vertellen over Coco Chanel, dan moeten jullie de expositie maar gaan bezichtigen! Tot 18 jaar is het geheel gratis te bezichtigen in Denhaag....waar je na afloop ook nog eens leuk kan winkelen. Shoplog snel online! :))

Tot 02/02/14 is de tentoonstelling nog te bezichtigen! Echt heel leuk als je nog niet zoveel weet over Coco Chanel zelf. Voor mijzelf viel het wel een beetje tegen, maar dat komt vooral omdat ik eigenlijk alles al wist wat verteld werd haha! 

Liefs, xxx
Allicia-Maria

Een reactie plaatsen

Latest Instagrams

© SALAD OF VOGUE. Design by Fearne.